Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: А «Новомиргородщина» багато про що попереджал
Доки 'Новомиргородщину' критикували щодо упередженого ставлення до міської влади, необ’єктивності тощо, пройшов дощ. Зазвичай дощ – це не привід для публікації, подібні зливи бувають щороку, а мокре літо випадає раз на кілька років… А от серфінгом на асфальтових латочках, які плинуть водними хвилями дорогою вниз, є шанс зайнятися досить рідко – тільки тоді, коли ці латочки поклали в ямки, уникаючи додержання правильних технологій, про що у публікаціях в нашій газеті вже було сказано. Для такої ситуації, напевне, треба, щоб латочки були якомога тонші і транспортабельніші, і не дуже міцно трималися за основне полотно дороги.

Цікаво, чи існувала гарантія на ремонт доріг за кошти міського бюджету, і чи відремонтують їх заново БЕЗКОШТОВНО? Чи, може, спишуть змитий асфальт на форс-мажорні обставини літньої зливи, та ще й з дрібним градом?

Втім, досить критикувати дії міської влади. Врешті, нікого з її представників на місцях подій, що стали для декого з новомиргородців надзвичайними, помічено не було. Свою звичну рятувальну функцію виконували співробітники РВ ГУМНС, які відкачували воду з подвір’їв та погребів постраждалих від підтоплення мешканців міста.

Слід зазначити, що голова райдержадміністрації Олександр Ковтун, на відміну від очільника міста, про можливі варіанти водного бешкету задумався раніше і почав працювати «на випередження». Для прикладу, наразі голова райдержадміністрації провів вже кілька зустрічей з Міністром екології, а головною темою розмов стало розчищення русла річки Вись у межах нашого району. Районна рада цього року виділила з бюджету 70 тисяч гривень на створення проектно-кошторисної документації розчищення русла Висі.

- Міністерство екології підтримує наше прагнення створити нормальні умови і для річки, і для людей, які мешкають на її березі, - зазначає голова райдержадміністрації. – З попереднім Міністром екології вже й певні домовленості існували, але пройшли кадрові зміни і зараз доведеться пояснювати новому Міністру всі причини, які спонукають до розчищення русла, та очікувані наслідки цих робіт. Гадаю, все у нас вийде, адже робота з водними ресурсами у Новомиргородському районі на порівняно високому рівні. Про це свідчить і підготовка до весняного паводку, коли за допомогою роботи з Кам’янським водосховищем місто практично уникло підтоплення, і те, що районна рада виділила кошти на створення документації на це водосховище, щоб воно врешті отримало своє підпорядкування, а ми – осіб, які відповідають за його стан і все, що на ньому відбувається. Можна пишатися тим, що Новомиргородський район єдиний в області зміг цього року виділити кошти на створення проектно-кошторисної документації на розчищення річки.

Втім, далеко не все і в нас ідеально. Незабаром буде проведена нарада з питань використання у районі водних ресурсів. Слід запобігати хаотичному водокористуванню, яке, скажімо, в Панчевому стало причиною повені – під час дощів не витримала гребля на несанкціонованому ставочку… Якщо є ставок, він має бути зроблений на совість, гребля має проходити відповідні перевірки. З водою, як і з вогнем, жартувати не варто. Досить того, що з неба ллється вода, на яку ми вплинути не можемо, і через це у жнивний період суттєво постраждали Пурпурівка, Рубаний Міст, Турія.

Стихія бушує по всій Україні, в інших регіонах ситуація ще гірша, навіть у сусідній з нами Черкаській області… І ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб зменшити втрати, - підсумував голова райдержадміністрації.

Олена БЕЛІНСЬКА, 'Новомиргородщина'

14 липня 2010


1


  Закрити  
  Закрити